Profil

Data înscrierii: 31 oct. 2022

Despre


nederlandse bitcoin exchangeDit betekent dat van welke website je ook gebruik maakt, altijd gebruik moet maken van two factor authentification (2FA). Wees hier niet laks mee, het verhoogt de veiligheid van je account sterk.Bitcoin brokers en wisselkantoren met of zonder wallet ondersteuning. Een makelaar verkoopt bitcoins direct aan de klant. De ingekochte bitcoins worden meteen naar de Bitcoin wallet op de computer, tablet of smartphone verstuurd. Het beste voorbeeld van een betrouwbare makelaarsdienstverlening zonder wallet ondersteuning in Nederland is Bitonic. Het is de meest aanbevolen methode om bitcoins veilig te kopen en in eigen beheer op te slaan als een lange termijn belegging. Een klassieke Nederlandse makelaar en wisselkantoor met wallet ondersteuning is LiteBIT.

Bij sommige brokers en exchanges lijkt het alsof er helemaal geen kosten gerekend worden. In principe is dat waar, maar je hebt hier dan vaak te maken met een spread – het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een bepaalde munt.

Veelgestelde vragen – Beste Crypto Exchange Nederland

Het platform van Crypto.com kan je alles bieden waar je naar op zoek bent op het gebied van cryptocurrency. Naast dat je hier de munten kan kopen en bewaren, biedt Crypto.com je nog veel meer. Zo kun je munten staken, NFT’s kopen en verkopen, maar ook een creditcard aanvragen zodat je met je crypto kan gaan betalen.Bitvavo: Goedkoopste exchange van Nederland met veel functies.

Zijn er nog meer exchange buiten deze top 10?

De minimale storting bij deze crypto app is 100 euro. Dit is dan ook de laatste stap bij het aanmaken van een account bij het platform van Plus500. Minimaal 100 euro gestort? Dan kun je nu eenvoudig aan de slag met het kopen en verkopen van de crypto. Tip: maak gebruik van de zoekbalk bovenin.

Betaalmethodes Meer dan 175 beschikbare cryptomunten

Coinmerce in Amstelveen. Coinmerce maakt het handelen in vele verschillende crypto assets zeer gemakkelijk via een smartphone app en online handelsomgeving. Om te kunnen investeren in crypto’s heb je normaliter wallets en private-keys nodig. Bij Coinmerce zijn vrijwel alle processen geautomatiseerd, waardoor je met euro’s in plaats van Ethereum of Bitcoin kan investeren. Het proces is zo simpel mogelijk gehouden, waardoor het mogelijk is om met drie klikken op de knop te kunnen handelen. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce! LiteBit in Zoetermeer. Dit is een echte traditionele cryptocurrency exchange op Nederlandse bodem en heeft een zeer breed aanbod van vele verschillende crypto’s. Recent hebben ze wallet ondersteuning voor toegevoegd met een mooi crypto portfolio overzicht voor het beheren van de aangekochte crypto’s. LiteBit heeft ook de beste veiligheidsrating gekregen en behoort tot de best beveiligde crypto exchanges met een goede A- rating. Voor meer informatie: bezoek Litebit! Blox is een initiatief van het team achter BTCdirect. Het is een crypto trading app waar iedereen in staat zal zijn, ongeacht kennisniveau, om crypto’s mee te kopen, te verhandelen en veilig te bewaren. Voor meer informatie: Bezoek Blox!ABRA – is een bijzondere crypto finance app met toegang tot niet alleen de cryptovaluta markten, fiat valuta (forex) en index tokens, maar ook de NASDAQ aandelen. Zeer bijzonder initiatief gebaseerd op Bitcoin! Changelly is een instant crypto exchange. Het voordeel van is Changelly dat er geen account verificatie nodig is. Changelly biedt een goede dienstverlening en ondersteunt vele verschillende cryptovaluta’s. Voor meer informatie: bezoek Changelly!SwapSpace zoekt de naar beste wisselkoers van de beste instant exchanges waaronder Changelly.

Verder is het belangrijk om op te merken dat door de toegenomen populariteit van vele nieuwe cryptovaluta, tokens en gerelateerde blockchain projecten (zoals Litecoin, EOS, Ripple, Cardano, ChainLink en Ethereum) er bijna geen pure bitcoin exchange meer is. Tegenwoordig is een bitcoin exchange nu meestal ook een cryptocurrency exchange. Dat wil zeggen dat je er veel verschillende cyptomunten en tokens kunt verhandelen voor euro’s, dollars, bitcoin of stablecoins waarvoor aparte orderboeken zijn opgezet. Hier is het wel van belang om te letten op de liquiditeit, diepte en volume van een orderboek van de gebruikte exchange. Er zijn ongereguleerde exchanges die met de volumes knoeien en de zaak in feite niet op orde hebben. Het handelen in andere cryptomunten is zeer risicovol.

0,04 – 0,25%

Rekeningverificatie duurt een aantal werkdagen (creditcard betalingen worden wel direct verwerkt).Hoe wordt de ranking bepaald?

Bitpanda Pro voor ervaren beleggers

Groot assortiment van Nederland (200+ cryptovaluta).Creditcardbetalingen: Nee

Klanten die kopen met een bankpas of via een USD/EUR-portemonnee, zullen direct over deze aankopen beschikken. Voor bankoverschrijvingen maakt Coinbase gebruik van zogenaamde geautomatiseerde Clearing House-overschrijvingen – kortweg ACH-overschrijvingen – wat de belangrijkste manier is om geld met bankrekeningen te verzenden. De ACH-bankoverschrijving duurt gewoonlijk ongeveer drie tot vijf werkdagen om te worden verwerkt.

Wat wij goed vinden aan Bitpanda:

#5 Coinbase

Uitbetalen: Bankoverschrijving

Accepteert Fiat: NeeVoor Nederlandse crypto exchanges is eToro de beste crypto exchange van het moment. Je vindt hier alleen al meer dan 60 cryptomunten, maar je kunt bij eToro ook investeren in aandelen, ETF’s, valuta’s, grondstoffen en meer. Je betaalt geen vaste kosten, maar alleen de ‘spread’ – het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. Met een eToro account kun je zonder problemen investeren in cryptomunten als Solana, Litecoin, XRP, Polkadot, Shiba Inu en andere meme coins terwijl je de laagste kosten betaalt vanwege de scherpe spreads.

Mobiele app

BLOX (categorie: makelaar) is dé alles-in-één crypto app waarmee je zonder technische kennis de bekendste crypto’s kunt verhandelen voor euro’s. Behoort tot de goedkoopste crypto broker van Nederland en is oorspronkelijk gelanceerd geworden door BTC Direct. Voor meer info: Bezoek Blox en ontvang gratis €10,- tegoed.

Traden via Poloniex gaat heel erg makkelijk en is ook voor de beginner goed te begrijpen. Inmiddels gebruiken wij deze cryptocurrency exchange niet meer zoveel. Dat is niks persoonlijks, maar transactiekosten van tussen de 0,15 en 0,25 procent vinden wij net iets te hoog. Beleg je niet met hele grote bedragen? Dan is Poloniex een prima platform wat je snel onder de knie kan krijgen. Het coinaanbod is niet heel bijzonder maar ook niet heel slecht.geen

9. Bitvavo – De Beste Nederlandse Crypto Exchanges

Creditcardbetalingen: Nee1,49%

OKEx is een cryptocurrency exchange die meerdere handelsinstrumenten biedt. daarbij leunt OKEx naar professionele beleggers in de cryptocurrency markt. Dit maakt OKEx tot een minder ideale keuze voor degenen die net met cryptocurrencies beginnen.

Ook is het portaal ook te gebruiken via de computer. Voor iedere munt kan de eigen wallet gebruikt worden.

Zodra je bericht hebt gehad dat je verificatie goedgekeurd is, kun je geld gaan storten. Ga bij eToro naar de balk aan de linkerkant van het scherm en kies voor storten. Bepaal daarna hoeveel je wil storten en welke betaalmethode je wil gebruiken om de transactie af te ronden.

Afhankelijk van het type trade die je probeert te maken, zal dit verschillen. Als het een fiat exchange is, moet je een betaalmethode koppelen, zoals een bankrekening, creditcard of bankpas.Als het een crypto naar crypto exchange (C2C) is, vindt je een tabblad of pagina op de exchange met de titel “wallet”, “deposit” of iets dergelijks. Klik daarop en dan zie je een stortingsadres voor elke beschikbare cryptocurrency van deze exchange.

Beste Cryptomunten om te kopen bij een Crypto Exchange

2. OKX – Koop gemakkelijk Bitcoin en andere cryptocurrencySupport niet via de telefoon.

Nadelen Bitcoin Meester

Aantal cryptomunten

Er zijn Nederlandse crypto exchanges waar je de cryptomunten alleen kan kopen in ruil voor euro’s of dollars, terwijl andere exchanges het ook mogelijk maken om bijvoorbeeld Bitcoin tegen Ethereum te wisselen.

2. Binance – Wereldwijd favoriet

Grote volumes.

Accepteert Fiat: Nee

40

Minimale storting

eToro

Nexo Finance – (categorie: kredietmarktplaats) crypto- kredietmarktplaats met een exchange voor het verkrijgen van leningen en rentevergoedingen met crypto als onderpand.

Gratis $10 bij registratie en eerste storting.

Wallet

3. Coinbase

Voordelen Binance

Meer dan 600 cryptomunten beschikbaar

Accepteert Fiat: Ja Geheel in het Nederlands

Is de exchange beginners vriendelijk?

Alle professionele cryptocurrency exchanges streven uiteindelijk om een licentie te krijgen van haar belangrijkste markt waarin ze opereert. In Nederland zal Bitvavo met de Nederlandsche Bank samenwerken om een licentie/registratie te verkrijgen. De volgende lijst bestaat uit exchanges met officiële licenties die onder toezicht opereren:

Onze top 5 meest populaire cryptocurrency exchanges voor 2022

Wat wij goed vinden aan Crypto.com:

#2 BinanceGebruiksvriendelijk.

€25,-

Wanneer we de 5 crypto exchanges in vergelijking brengen, gaat het om een paar belangrijke factoren die uiteraard meespelen in de keuze voor jouw crypto exchange. Hiermee kan je kijken naar handelsvolume, prijs (transactiekosten), afkomst, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.Er zijn veel exchanges en er komen er ook steeds meer bij, maar daardoor zijn er ook ongereguleerde exchanges die jou als klant proberen te werven.

Wat is een Crypto Exchange?

Aantal cryptomunten

Waar kan ik het beste beginnen? Persoonlijk, vind ik dan dat je nogmaals het beste als beginner bij een echte bitcoin exchange of broker zelf bitcoins met iDEAL gaat kopen in Nederland en daarmee gaat experimenteren. Dit kun je vertrouwd doen bij Bitvavo (exchange) en Litebit (broker). Ze bieden een zeer gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. De aangekochte bitcoins die voor de lange termijn belegt, stuur je dan naar de Bitcoin wallet van je eigen keuze. Bij Bitvavo is dit niet nodig aangezien ze een Bitcoin hosted wallet oplossing aanbieden.

Welke exchange het beste is voor jou hangt dan ook erg af van welke munten je graag wilt kopen en welke exchange deze munten aanbiedt. Het liefst wil je alle cryptomunten op één plek kopen en niet constant wisselen tussen exchanges.

€25,-3. BLOX – meer gemaakt als crypto app0 – 0,60%

Cryptocurrency to Cryptocurrency Exchanges (C2C)

Assortiment: 5 verschillende cryptovaluta

Fees: Tussen de 1.95% en de 2.5%

Veel mensen vinden het daarom fijn om vanaf het begin al een exchange te kiezen vanaf Nederlandse afkomst, waar je goed terecht kan als beginner met lage inleg maar ook kan doorgroeien naar een stuk hogere investering.

De beste Nederlandse crypto exchanges bieden een aantal handige tools die jou kunnen helpen met het maken van de juiste beslissing. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste tools en bij welke exchanges deze beschikbaar zijn.

#1 Bitvavo Exchange

Om het nog mooier te maken, bieden zij via VerdienFormule een aanbieding waar je eigenlijk niet omheen kan: de eerste 1000 euro aan transactiekosten geheel gratis! Zo kan je gewoon gratis crypto verhandelen.

Welke Bitcoin exchanges zijn echt te vertrouwen?

Hoeveel verschillende betalingsopties heeft het?Gebruikers die tevreden zijn met niveau 1 verificatie moeten hun land van herkomst, gebruikersnaam en ID nummer opgeven. Met verificatie niveau 1 kun je handelen tot een dagelijkse transactielimiet van $2.000.

Toen wij zelf in april 2016 begonnen met handelen in crypto’s deden we dit alleen op Poloniex, En dat was toen heel logisch. Het is een Amerikaans bedrijf wat hierdoor ook wel een bepaalde betrouwbaarheid met zich meebrengt. Maar de belangrijkste reden was het gebruiksgemak.

Minimale storting

Beginnen kan al vanaf €10,-!

Creditcardbetalingen: JaVerhandelbare munten: 5Accepteert Fiat: JaKosten: 1-3% feeShort selling: NeeMargehandel: Nee

Gebruiksgemak.

Samenvatting beste crypto exchange

€10,-

Geld storten en opnemen

Wij vinden de klantenservice en de kosten erg belangrijk. Met name lage en transparante kosten heeft voor ons de absolute voorkeur. Op het gebied van klantenservice is het belangrijk dat klanten goed geholpen worden bij hun vragen.

Bijzondere punten: 5% korting via ons en HappyHourDe meest veilige wallets zijn offline of hardware wallets, daar kan van buitenaf niemand bij. Toch zijn ook de wallets van exchanges als eToro prima opties, je kunt deze goed beveiligen met bijvoorbeeld een twee-staps-verificatie.

1.1. Er zijn de cryptocurrency spot exchanges met lage fees. Ze beschikken over een handelsplatform voorzien van euro of dollar handelsrekeningen waar je direct fiat-valuta kunt verhandelen voor crypto-valuta. Deze type exchanges beschikken over een eigen orderboek en bieden de beste koersen voor de laagste handelscommissie (fees). Concreet voorbeeld in Nederland van een uitstekend handelsplatform: Bitvavo Exchange. Bitvavo is de beste en enigste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek waar je met iDEAL cryptovaluta kunt kopen voor een max handelscommissie van 0.25%. Bitvavo heeft verder een veilige crypto staking infrastructuur met een verzekerde opslag van de crypto’s. Niet veel exchanges hebben dit voor elkaar gekregen. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo Exchange.

CryptoTips.eu

De beste crypto exchanges rekenen een aantal kosten door naar de klanten. Hieronder vind je een klein overzicht van de verschillende kosten die er gerekend kunnen worden bij de goedkoopste crypto exchanges.

Betaalmethoden: iDEAL

5. Bitstamp – Lage kosten en veel tools ter beschikking

Bij OKX kun je voor alle belangrijke cryptocurrency’s terecht. Je hebt bij OKX een grote keus in verschillende crypto’. En door gemakkelijke betaalmethodes kun je snel en eenvoudig crypto kopen. Daarnaast kun je bij OKX ook gebruik maken van Savings, staking en mining. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en erg makkelijk om te gebruiken. OKX biedt hun klanten verschillende uitleg videos om gebruikers te helpen met te beginnen.

Gebruiksvriendelijk.

Short selling: Ja

Klantenservice

Binance is eigenlijk wel onze grote favoriet, samen met de cryptocurrency exchange hierboven. Makkelijk in gebruik, zeer lage fee’s, snelle transacties en het allerbelangrijkste: het grootste aanbod in altcoin. De meeste coins die wij interessant vinden zijn te verkrijgen op Binance.

Gemak: Eenvoudig en intuïtief platform

Ook aandelen, ETF’s en grondstoffen beschikbaar

Commissies

Verder wordt er geleverd vanuit eigen voorraad en zie je precies hoeveel BTC er in het bezit van Bitonic is. Om Bitcoin te kopen of te verkopen is Bitonic een betrouwbare partner. Let er wel op dat je zelf je wallet software moet regelen om BTC te ontvangen.

Bekijk Coinbase

Binance

€50,-

Rente over je crypto.Orders

Bitonic is de oudste broker van Nederland en heeft de grootste naamsbekendheid als het gaat om het kopen van Bitcoin. Helaas hebben zij alleen vertrouwen in dat de Bitcoin overleeft en is dat de enige munt in het assortiment.Kosten

bitvavo.comDe positie van iedere broker wordt bepaald door de rating op CryptoTips, het assortiment, de fees, het gemak en de klantenservice.

Short selling: Nee

Bitvavo heeft zich als een veel belovende nieuwe Nederlandse crypto exchange een prima staat van diensten opgebouwd. De exchange en het orderboek beschikt over een rijk gevuld aanbod van 50+ cryptovaluta en corresponderende wallet ondersteuning met diefstalverzekering. Dit is een unicum in Nederland! Je kunt hier als beginner en ook als ervaren rot ook zeer voordelig handelen vanuit een mooi ontworpen handelsomgeving met twee verschillende interfaces (basis en geavanceerd). Voor meer informatie: bezoek de Bitvavo crypto exchange!Binance Exchange is de grootste internationale crypto-to-crypto exchange voor gevorderden met een breed aanbod van diensten waaronder staking, lending, saving en swapping. Binance heeft o.a. een gedecentraliseerde crypto exchange en een eigen defi-ecosysteem gebaseerd op de Binance Smart Chain die concurreert met Ethereum. Voor meer informatie: bezoek Binance. FTX in Bermuda is een belangrijke speler geworden en biedt enorme handelsvolumes voor de ervaren spot en future trader in een verscheidenheid aan digitale activa. Bitfinex in Hong Kong is sinds 2012 actief en behoort tot de grootste en meest innovatieve crypto exchanges. Deze handelsbeurs heeft bovendien vele incidenten overleefd en is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak. Echter het is een innovatief bedrijf die door blijft knokken en een goede exchange dienst levert. Voor meer informatie: Bitfinex Review.KuCoin in Singapore heeft het grootste aanbod van munten en beschikt over een mooi handelsplatform met flinke handelsvolumes. Het handelsplatform is ook naar het Nederlands vertaald. Voor meer informatie: bezoek KuCoin. BitHumb Global – is een nieuwe generatie crypto exchange met een trading matching engine die 1,000,000,000 transacties per seconde verwerken. Deze van oorsprong Koreaanse top exchange heeft op zichzelf een dagelijks transactievolume van meer dan één miljard dollar en wil nu de wereld veroveren: Bezoek Bithumb Global . Kraken in San Francisco. Kraken is een oude rot en uiterst betrouwbare beurs. Kraken is internationaal gezien de veiligste crypto exchange met een vette A rating. Je kunt een Kraken crypto exchange handelsrekening uitstekend beveiligen met een UbiKey. Bovendien, het is voor de Nederlandse belegger zeer makkelijk om te gebruiken aangezien Kraken samenwerkt met de Fidor bank in Duitsland. Een overschrijving via SEPA verloopt snel. Een terugboeking ook. Kraken richt zich meer op de professionele cryptocurrency trader kan worden samengekoppeld met verschillende trading instrumenten. Bovendien richt Kraken zich niet op het aanbieden van alle cryptocurrencies. Het aanbod is beperkt. In ieder geval, Kraken biedt een uitstekende dienstverlening voor de cryptohandelaar. Voor meer informatie: Kraken review. Bitpanda Exchange heeft een uitgebreid handelsplatform voor de beginner als de ervaren handelaar. Het handelsplatform wordt professioneel beheerd en ontwikkeld door een sterk team in Wenen. Bitpanda beschikt als een betaaldienstverlener over een Europese PSD2-licentie. Sinds de lancering in 2014 heeft deze crypto exchange een sterke groei door gemaakt en een goed product neergezet. Voor meer informatie: Bezoek de Bitpanda Exchange Coinmate in Londen timmert sinds 2014 aan de weg en heeft al de segwit optimalisatie uitgevoerd waardoor de exchange goedkoop en snel is in het verwerken van Bitcoin en Litecoin transacties. Coinmate is vooral geschikt voor het goedkoop verhandelen van Litecoin. Voor meer informatie: bezoek Coinmate! EXMO in Barcelona. Deze cryptocurrency exchange is kleiner en jong, maar veel belovend. Deze cryptobeurs is rustig begonnen als een erkend lid van de Bitcoin Foundation en levert een zeer goede dienstverlening. Ondersteunt de volgende coins: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Dash en Ethereum.  CEX in Londen. Heeft een multi-functioneel handelsplatform, maar beschikt over een beperkt aanbod van crypto’s.Bitbay in Valletta. Uitstekend platform met vele toeters en bellen. Met een Bitbay rekening kun je zelfs rekeningen meebetalen en is verder uitgerust met een bitcoin debit card. Helaas, vooral toegespitst voor de Poolse markt, maar voor de trader die gewoon bitcoins zonder account verificatie wilt kopen, is deze beurs uiterst geschikt. Account verificatie is bij Bitbay niet vereist. HitBTC in Londen levert een zeer uitgebreide dienstverlening en ondersteunt een zeer grote hoeveelheid aan cryptocurrencies waaronder Monero en Zcash. Kan door het grote aanbod als onoverzichtelijk worden beschouwd. Bitmart op de Kaaiman eilanden is een geavanceerd handelsplatform die op papier kan concurreren met Binance en zelfs goedkopere handelscommissies aanbiedt dan Binance. De exchange maakt een snelle groei door met een aantal mooie ontwikkelingsplannen op de tekentafel. Helaas, Bitmart heeft volgens het onderzoek van Bitwise nep-handelsvolumes opgegeven. Zolang ze geen betrouwbare data opgegeven, is het gebruik van deze crypto exchange niet aan te raden.  Poloniex in Wilmington USA ondersteunt ook zeer veel cryptovaluta. Het is  makkelijk om hier een account aan te maken en de trades aan te sturen met een crypto trading bot. Poloniex was een controversiële Amerikaanse crypto exchange die op z’n retour was; maar werd door Circle opgekocht. Poloniex zal worden omgebouwd tot een attractieve digital exchange voor de institutionele belegger. . Handelsvolumes. De meeste Bitcoin exchanges opereren in een grijsveld en hebben vrij spel. concreet betekent dit dat een Bitcoin exchange kan knoeien met een orderboek om het handelsvolume kunstmatig op te pompen om zo belangrijker te lijken dan ze feitelijk is. Een Bitcoin exchange kan dus een nepvolume opgeven om onder meer hoger te scoren op Coinlib, CoinGecko, Messari of Coinmarketcap om zodoende meer handelaren aan te trekken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat Bitcoin exchange nepvolumes in de laatste twee jaar nog steeds veel voorkomen. De concurrentie is immers toegenomen. Het onderzoeksbedrijf CoinMetrics heeft framework hierover uitgebracht. Het wordt de Trusted Volume Framework en de conclusie is dat er maar tientallen internationale gevestigde exchanges niet knoeien met de orderboeken. Hier blinken vooral de volgende exchanges uit: Binance Global, Kraken, Bitfinex, Bitstamp, Gemini, itBit en Coinbase. Deze lijst komt bijna volledig overeen met de Real 10 exchange Index van Messari en het onderzoek van Bitwise naar de beste exchanges. We kunnen onze lezers raden aan om vooral Binance, Kraken en Bitfinex te vergelijken met de Nederlandse Bitvavo exchange. In Nederland wordt er ook hard gewerkt aan regelgeving en de navolging van de Europese antiwitwasrichtlijnen (vooral AMLD5) via de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Het makelaarsbedrijf Blox en de Bitvavo Exchange zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank die op de navolging en kwaliteitswaarborgring toeziet. Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange met een officiële registratiebewijs van De Nederlandse Bank zal in 2020 ook onder deze categorie vallen.

Geld opnemen via bankoverschrijving.

0,04-0,40%1. Bitvavo – van Nederlandse Bodem2. Binance – Wereldwijd favoriet3. BLOX – meer gemaakt als crypto app4. Kraken – krachtige crypto exchange5. Coinbase – simpel crypto verhandelenCrypto exchanges vergelijkenWelke crypto exchange is het meest betrouwbaar?En welke is het goedkoopst? (Laagste transactiekosten)

Bitstamp

Changelly (broker) – Praag. Changelly is een instant Bitcoin exchange brokerage service. Het is een ideale handelsbeurs voor het niet alleen voordelig omwisselen van Bitcoin naar andere cryptovaluta, maar ook het terug wisselen van andere cryptovaluta terug naar Bitcoin, zonder dat je er een account voor hoeft aan te maken! Deze is prima om te combineren met een pure Bitcoin wisselkantoor zoals BTCdirect. Voor meer informatie: bezoek Changelly!Wirex (broker) – Londen. Zeer complete crypto-betalingsplatform met een ingebouwde Bitcoin exchange, IBAN-rekeningen en de beste Bitcoin Visa betaalkaart op de markt. Werkt allemaal lekker snel en soepeltjes met behulp van een smartphone en tablet app. Voor meer informatie: bezoek Wirex! SpectroCoin (broker) – London – zeer complete betalingsplatform en wallet voor Bitcoin en andere valuta’s voorzien met een IBAN-nummer en Visa debit card voor het verrichten van betalingen in Euro. Goede klantenondersteuning en verificatieprocedure. Je kunt gewoon beginnen. In een later stadium kun je er zeer eenvoudig jouw identiteit bevestigen en bestedingslimieten volledig verwijderen. Kriptomat (broker) – gereguleerde bitcoin broker met handelsplaform dat opereert met een vergunning van Estland.Coinmate –  Londen. Het is een klassieke bitcoin exchange in Londen, waar je via een SEPA-overboeking voordelig bitcoins, maar vooral ook Litecoins goedkoop kunt kopen! Norwegian Block Exchange – Noorwegen. Uniek en gedurfd initiatief van Norwegian Air om met een eigen exchange meer financiële zelfbeschikking te krijgen en klanten die betalen met bitcoins extra korting te geven! Bitcoin.de – Duitsland. De Bitcoin exchange Bitcoin.de onder leiding van de Bitcoin Group SE is in Duitsland instrumenteel in de verdere Bitcoin adoptie. In November 2018 heeft de Bitcoin Group de Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH overgenomen. Dit zal positieve gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling van de dienstverlening van Bitcoin.de en de verdere adoptie van Bitcoin in Duitsland in de vorm van o.a. Bitcoin betaalautomaten en de verstrekking van bankrekeningen aan Bitcoin ondernemingen.CEX – Londen. CEX is begonnen als een dienstverlener op het gebied van Bitcoin cloud mining en heeft deze uitgebreid met een bitcoinbeurs.Coinmama (broker) – Slowakije. Typische Bitcoin makelaar voor de beginnende handelaar met een beperkt aanbod crypto’s en een hoge commissie. Sinds 2013 actief en een vertrouwd adres, maar niet voordelig voor Nederlanders. Meer dan 60 cryptomunten beschikbaarGemak: Eenvoudig en intuïtief platform en geen extra wallet software nodig

€5,-

Bijzondere punten: Frisse en moderne website, bieden eigen workshops en een interessante blog.

Uitbetalen: BankoverschrijvingIn de Verenigde Staten wordt er ook flink gesleuteld aan de oude exchanges en komen er steeds meer bij die worden ondersteund met kapitaal van Wall Street. De institutionele beleggers in de Verenigde Staten willen graag meedoen en beschikken over een Bitcoin exchange die voldoet aan alle vereisten. Hier volgt een lijstje van de belangrijkste handelsbeurzen in de Verenigde Staten:

Beschikbare cryptomunten

Betaalmethoden: o.a. iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving

Bitstamp (categorie: handelsbeurs) – sinds 2012 actief met een compleet professioneel handelsplatform. Uitermate geschikt voor institutionele beleggers en professionele daghandelaren. Bitstamp heeft een DNB registratie in Nederland.

Ja

Veel munten die je nergens anders vindt

140+

Knaken: Knaken moet nog goedgekeurd worden door de DNB.Denk daarbij uiteraard aan crypto handelen, maar ook talloze extra opties als staking, liquidity pools en swaps, en zelfs futures en hefboomproducten. Is het onduidelijk? Surf dan naar de Binance Academy waar je les krijgt in de blockchain technologie achter bepaalde crypto’s en ook andere informatie waar je interesse in hebt.

Coinbase (categorie: handelsbeurs) – de meeste bekende Amerikaanse crypto exchange platform die als eerste een NASDAQ beursnotering heeft verkregen. Wat wij goed vinden aan Plus500:

Handelen in Bitcoin, DeFi munten en altcoins

Voordelen BitvavoBekijk Okex

Satos is een redelijk nieuwe speler met een kantoor in Amsterdam. Mocht je ooit op met de trein langs Amsterdam Centraal station reizen dan kan je het kantoor zien.

3.1. Makelaars (brokers) met een handelsomgeving die custodial wallet ondersteuning biedt. Een gebruiker hoeft geen eigen crypto wallet op te zetten en zich zorgen te maken over de opslag, veiligheid en mogelijke diefstal van de coins. Het beste voorbeeld is: Blox. Blox is ideaal voor een beginner die zich zorgen maakt over de beveiliging van de rekening en de coins aangezien deze volledig door Blox worden beheerd en niet door een hacker kunnen worden gestolen. Dit betekent wel dat de er geen coins kunnen worden ontvangen of verzonden, ze kunnen alleen worden aangekocht of verkocht. Voor meer informatie: Blox Review.

Ten slotte, ben je van plan om zelf actief en professioneel te handelen in crypto’s? Onderzoek van Bitwise heeft uitgewezen dat de meeste grote crypto exchanges knoeien met de cijfers en de handelsvolumes. Vermijd de grote crypto-to-crypto exchanges in vooral Azië die nep-handelsvolumes opgeven. Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex zijn voorbeelden van crypto exchanges met Bitcoin nepvolumes en moeten daarom worden vermeden. Maak dan alleen gebruik van gevestigde handelsbeurzen zoals Bitvavo, ByBit, Binance, Kraken, Bitfinex, Gemini, Bitflyer, Coinbase, FTX, KuCoin en Huobi die hebben gebouwd.

Gemak: Eenvoudig platform

We voorzien ook van een lijst met een selectie van de belangrijkste, betrouwbaarste en veiligste crypto handelsbeurzen. Elke crypto exchange is een poort die de deur opent naar de nieuwe gedistribueerde wereld van bitcoin, cryptovaluta en een veelvoud van tokens.

Hoe kan ik mijn geld van de exchange afhalen ?Ook kun je de Copy Trading tool van eToro gebruiken waarbij je een individuele belegger kan kopiëren. Je neemt dan dezelfde posities in als deze belegger en hoeft zo zelf niet elke cryptomunt te onderzoeken.

Ben je helemaal nieuw in de cryptowereld? Zet dan eerst je account bij Bitvavo op.

Op dezelfde manier als een storting, dit zal variëren afhankelijk van het type exchange. De meeste fiat exchanges stellen gebruikers in staat fiat valuta van verkochte cryptocurrency terug te trekken naar hun bankrekeningen. Voor crypto naar crypto exchanges, kunt je deze in de meeste gevallen vanuit jouw wallet of het “Withdrawal” tab laten versturen naar een nieuwe wallet. Je moet een ander wallet stortings-adres opgeven en een fee betalen om deze transactie te verzenden.

Crypto.com – Alles rondom crypto op één plek

Investeer al vanaf €10,-

Ga naar BTC Direct

Dit zijn de licensed Digital Asset Exchanges (DAE) en Digital Currency Exchanges (DCE) die opereren met formele toestemming van de financiële toezichthouder. Het probleem is echter dat de wet- en regelgeving bijna overal achter loopt. Er zijn echter jurisdicties waar crypto exchanges licenties kunnen verkrijgen en onder toezicht staan van een lokale financiële toezichthouder. In Estland, Malta, Luxemburg, Gibraltar, Singapore, Hong Kong, New York, Wyoming en in Japan kunnen er licenties worden aangevraagd. Verder werken verschillende aandelenbeurzen o.a. in de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland aan de lancering van gereguleerde Digital Asset Exchanges. Deze worden vaak speciaal gebouwd om institutionele beleggers te kunnen bedienen. Ze kunnen verder gereguleerde diensten aanbieden die mogelijk onder alle categorieën vallen. Concreet voorbeelden van deze type digitale beurzen is de AAX-handelsbeurs. Dit is een nieuwe generatie digitale handelsbeurs voor particuliere en institutionele beleggers en professionele traders. De beurs is gebaseerd op dezelfde laatste (Millenium Exchange) technologie die gebruikt wordt door de London Stock Exchange. Degenen die meer willen ruilen, hebben een niveau 2 verificatie nodig. Hiervoor moet een foto van de gebruiker en zijn of haar identificatie worden toegezonden. Dit zal de gebruiker een transactielimiet van $200.000 opleveren indien goedgekeurd. Er bestaat ook een niveau 3, die vereist een videoverificatie van de identiteit van de gebruiker. Dit niveau heeft een transactielimiet van $500.000 per dag.

Vele dienstverleners opereren als makelaren die online wisselkantoren hebben opgezet. Een makelaar (broker) is een bemiddelende partij die in grote hoeveelheden cryptovaluta op de internationale spot exchanges (zoals Binance) opkoopt en voor een schappelijke commissie direct aan de klant verkoopt. De wisselkantoren kunnen beschikken over een eigen handelsplatform waarbij de klant direct met de makelaar handelt. Het is goed om te beseffen dat deze handelsplatforms niet over een eigen orderboek beschikken en daardoor duurder in gebruik zijn dan een spot exchange. Zelfs de goedkoopste crypto broker zal duurder zijn dan een internationaal opererende exchange zoals de Bitvavo Exchange. In Nederland zijn er vele verschillende crypto brokers actief die met elkaar concurreren waardoor er gemakkelijk met iDeal voor een voordelige prijs onmiddellijk crypto’s kunnen worden gekocht. Je hebt hierbij drie varianten:

Anycoin Direct: Eerste broker die goedgekeurd werd door de Nederlandsche Bank.Wat is de beste Bitcoin exchange in Europa?

Zeer lage fee’s, via ons ook nog eens 20% extra korting.

Verder is het geen gek idee om een cryptocurrency trading bot te gebruiken. Het is makkelijk om de controle te verliezen. Een goede cryptocurreny trading bot platform is perfect voor een centraal overzicht en het centraal instellen, beheren, uitvoeren en automatiseren van je cryptovalutahandel over verschillende cryptocurrency exchanges.

Fees: Geen

Lees meer eigenschappen van deze exchange in onze uitgebreide BTC Direct review.

eToro rekent als spread bijvoorbeeld standaard 0,75%, dat betekent dat de prijs voor het kopen van Bitcoin 0,75% hoger is dan de prijs waar je de munt voor kan verkopen op het platform.

Fees: hoog

In de voorverkoop van 8 weken lang, is de volledige presale uitverkocht. Dit project heeft een bedrag van 19 miljoen dollar opgehaald. OKX is het platform dat de exchange Tamadoge voor aan is gaan bieden.

Fees: 1%

#4 Coinmerce Meer dan 70 cryptomunten beschikbaar

Kosten voor Bitcoin kopenOKX – Koop gemakkelijk Bitcoin en andere cryptocurrency

HappyCoins: Internationaal platform.

Nee

Makkelijk storten met iDEAL of Bancontact.

0,04 – 0,25%

eToro – Beste Crypto Exchange Nederland

Klantenservice: Snel en adequaat

3. Plus500 – Koop en verkoop eenvoudig bekende- en minder bekende crypto vanuit één trading platform

In 2011 werd Bitstamp opgericht en sindsdien richt het platform zich op de missie om de meest veilige en betrouwbare partner in de cryptowereld te worden. Met registraties in het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg is het een veilig bedrijf voor Europese beleggers.

Litebit is een Rotterdamse exchange uit Rotterdam en is al sinds 2013 actief. Het was de eerste broker die meer dan alleen Bitcoin in het assortiment nam en waar je de munten kon opslaan in eigen wallets. Het was vroeger dan ook de populairste broker van Nederland met zeer veel klanten. Helaas rekenden zij een hele grote marge voor hunzelf, waardoor er veel concurrenten op de markt kwamen, zoals Bitvavo en Bitcoin Meester, die veel minder fee rekenden.Bitpanda – Investeer op jouw manier in crypto

…Bekijk volledig profiel ›

Betaalmethoden: iDEAL, Bancontact en MyBank

Bijzondere punten: Auto-orders (automatisch kopen/verkopen wanneer een munt een bepaalde prijs bereikt) en workshops

Crypto ExchangeTaker FeeMaker FeeBitvavo0.25%0.15%Binance0.1%0.1%BLOX1%1%Kraken0.26%0.16%Coinbase0.5%0.5%Transactiekosten per crypto exchange

Beschikbare markten

Lees meer eigenschappen van deze exchange in onze uitgebreide SATOS review.

Spreads

Ja

Eigen platform voor kopen en verkopen van NFT’s

Gereguleerd bij meerdere Europese toezichthouders€50,-

Verhandelbare munten: 50+

Relatief klein aanbod.

Verder heeft de Gibraltar Stock Exchange in 2017 de Gibraltar Blockchain Exchange voor crypto trading gelanceerd. Een ander voorbeeld is de DX Exchange Dit is een gereguleerde exchange in Estland die naast crypto’s ook digital stocks, ETF’s en security tokens aanbiedt op basis van de NASDAQ trading technologie. In de Verenigde Staten en Europa behoort ook de Gemini Exchange tot de top en opereert vanuit een gereguleerde Trust Company in New York en met een EMI-licentie van de Engelse toezichthouder.

De keuze voor veel mensen om voor Coinbase te gaan ligt veelal in het feit dat het een simpel en makkelijk platform is met een overzichtelijk platform, handige crypto app en zelfs een eigen crypto wallet. Verder is er de optie om te upgraden naar Coinbase Pro.

Bovenstaande categorisatie praktisch toegepast op basis van voorkeuren:

5. Tamadoge – De nieuwe Altcoin als beste Play to Earn Platform 2022

Het is hierbij verder wel even opletten dat de betreffende crypto exchange de actuele Nederlandse en Europese anti-witwasrichtlijnen (AMLD 5) in acht neemt. De Nederlandse wetgeving is flink aangescherpt. Nederlandse dienstverleners, waaronder Bitvavo, BTCdirect en Blox die lid zijn van de VBNL, worden nu officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DBN). Het is vanuit deze optiek dat we onze lezers vooral het gebruik van Nederlandse crypto exchange dienstverleners aanraden. Echter voor financiële privacy zou je wel een buitenlandse crypto vriendelijke digitale bank kunnen gebruiken. De Duitse N26 Bank is crypto vriendelijk. Bij het kiezen van een crypto-dienstverlener is is het van belang om een onderscheid te maken tussen de verschillende type dienstverleners die er zijn. We deze hier netjes gecategoriseerd:

De andere kosten die je betaalt, zijn de commissies als je gaat handelen in een cryptomunt. Deze commissie is een bepaald percentage over je gehele aankoop en zit bij de meeste exchanges onder de 1%.

In de reviews hieronder kijken we naar de laagste kosten, veiligheid, klantenservice, welke cryptomunten er beschikbaar zijn en nog veel meer. Op nummer 1 hier staat Bitvavo omdat zij alle functionaliteiten van een crypto exchange goed hebben geïntegreerd in hun platform maar het toch een geheel Nederlands product is. Met de trots van ons land en de gebruiksvriendelijkheid van de beurs is dit een fantastische keuze en ga je niet de mist in.

Hierna staat Binance op de lijst aangezien zij één van de grootste handelsvolumes van de wereld hebben. De crypto exchange wordt dus wereldwijd gewaardeerd en heeft dan ook ontzettend veel handige features.

Uitbetalen: Bankoverschrijving

Binance is internationaal gezien het grootste en meest complete crypto exchange platform. Binance scoort niet alleen hoog op handelsvolumes, maar ook op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Voor meer informatie: Binance Review.Bitpanda in Wenen biedt ook een keur van verschillende diensten aan waaronder een eigen betaalkaart, aandelen, ETF’s en index fondsen. Voor meer informatie: Bitpanda Review.Binance concurreert hier vooral met een al oude rot onder de beurzen; de klassieke Bitfinex exchange. Bitfinex innoveert veel en en is zeer compleet qua dienstverlening. Voor meer informatie: Bitfinex Review.Kraken is ook een betrouwbaar en veilig handelsplatform voor spot en margin trading. Voor meer informatie: Kraken Review.FTX exchange is een gereguleerde crypto exchange en finance platform die de potentie heeft om Binance te overtroeven.

Binance – De grootste crypto exchange ter wereld

Lees meer eigenschappen van deze exchange in onze uitgebreide Bitvavo review. 

FTX exchange (categorie: handelsbeurs) – is een veelzijdige en innovatieve handelsbeurs. FTX is een geduchte concurrent van Binance en is bovendien nog eens gereguleerd. Voor meer informatie: FTX exchange.

Poloniex: Een van de oudste namen in de cryptomarkt.

Stel dat de markt aan het crashen is, dan ben jij spekkoper omdat je op tijd uit kan stappen voordat het te laat is. Het nadeel van deze crypto exchange is dat het aanbod van munten erg laag is. Op dit moment is het alleen mogelijk om te handelen in Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Is dit geen probleem voor jou?

Lees meer eigenschappen van deze exchange in onze uitgebreide Anycoin Direct review.

Fees: Tussen de 1% en de 2%

Lees voor

Voor meer informatie over Bitcoin:

Stap 2 – Verifieer je account

Honderden tradingpairs (BTC / ETH / TRX / XRP). Minimale storting van slechts €50,-

Niet iedereen heeft tijd om zich elke dag bezig te houden met de cryptomarkt en daarom heeft eToro twee innovatieve tools die je kunt gebruiken om passief te handelen in crypto.

Assortiment: 10 verschillende cryptovaluta

Bitcoin Meester: Iets duurder, maar wel een groot aanbod (200+) en iDEAL.

100+3.4. Makelaars die een zogenaamde instant exchange service verstrekken. Hierbij kunnen gebruikers direct vanuit hun eigen wallets met behulp van deze dienst cryptovaluta omwisselen. Vele crypto wallets beschikken over een dergelijke ingebouwde dienst. Concreet voorbeeld: Changelly. Een ander goed voorbeeld die alle handelsparen van deze diensten aggregeert voor de beste wisselkoers is SwapSpace.

Post Strictum – Over deze selectie van crypto exchanges en diensten

Reviews van de Top 10 Crypto Exchanges Nederland

Zeker als je gemakkelijk toegang wilt hebben tot meer dan 200 verschillende munten. Als broker zijnde zijn ze wel iets duurder dan exchanges, maar niet zo duur als Coinbase.

70Bitpanda– Wenen. Bitpanda heeft sinds 2014 gewerkt aan een steeds beter werkend handelsplatform voor het verhandelen van Bitcoin, maar ook goud! Deze Bitcoin exchange ondersteunt verder ook andere edelmetalen en natuurlijk een reeks van bekende cryptocurrencies. Nederlanders kunnen hier ook gewoon met iDEAL geld storten naar de handelsrekening aangezien Bitpanda over een Europese PSD2-licentie beschikt als een een Europese betaaldienst kan opereren. Voor meer informatie: Bezoek Bitpanda!Bit2me – Madrid. Deze Spaanse bitcoin exchange heeft een licentie van de Spaanse centrale bank en werkt samen met Spaanse banken. Een verstandige keuze wanneer je in Spanje woont. CriptoLoja – Lissabon. Deze Portugese bitcoin exchange heeft een licentie van de centrale bank van Portugal en werkt samen met de Millenium bank. Een verstandige keuze wanneer je in Portugal woont.

Antwoord in het kort: onderzoek van verschillende onderzoeksinstanties heeft uitgewezen dat de volgende top 10 handelsbeurzen zeer hoog op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid scoren: Bitvavo – Amsterdam, Binance Global, Bitpanda – Wenen, Bitstamp – UK , Kraken – USA, Coinbase, Gemini, Bitfinex, FTX en Litebit. We kunnen onze lezers aanraden om deze buitenlandse bitcoin exchanges te vergelijken met de veiligste en beste Bitcoin exchange in Nederland: Bitvavo in Amsterdam. Wil je jezelf niet druk maken om deze vraagstukken, dan kun je ook gewoon naar het makelaarsportaal van Blox stappen. Dit is de beste Nederlandse makelaar die de bitcoins direct aan je verkoopt en meteen naar je eigen bitcoin wallet stuurt.

Klantenservice: Snel en adequaat

Klanten uit de EU kunnen hun binnenlandse valuta opslaan op een Coinbase Fiat Wallet-account. Dit betekent dat alle aankopen die hiermee worden gedaan – of met een bankpas – onmiddellijk kunnen plaatsvinden. Stortingen naar portefeuilles van Europese klanten met zogenaamde SEPA-overschrijvingen duren gewoonlijk twee tot drie werkdagen.

Assortiment: 20+ verschillende cryptovaluta

De keuze voor kosten ligt dus weer net anders, hiermee gaat het ook om je inleg en handelsvolume. Bij Bitvavo heb je daarnaast de aanbieding zoals hierboven beschreven, wat ook weer invloed heeft op je uiteindelijke kosten.

Binance exchange (categorie: handelsbeurs) – behoort tot de veiligste, meest betrouwbare en grootste crypto exchanges ter wereld met een veelvoud van diensten en de beste handelsvolumes. Door enorme drukte heeft deze exchange geregeld een trage tot slechte overbelaste supportafdeling. Verder opereert deze crypto exchange zonder vergunning en is het storten en opnemen van euro’s omslachtig. Er is geen ondersteuning voor iDEAL. Nederlanders kunnen het beste gebruik maken van een gereguleerde Nederlandse crypto exchange: Bitavo in Amsterdam. Voor hefbomen en termijncontracten, de ByBit derivatives exchange.

ExchangeVoordelenReviewsActies #1 Exchange in Nederland 88 cryptomunten met iDEAL en Bancontact Laagste kosten van Nederland, max 0.25% iOS en Android app Rente over je crypto Geregistreerd bij de DNB.Gemiddelde cijfer van 8.8/10 op Trustpilot en een 4.8/5 op CryptoTips. Handel nu de eerste €1.000 gratis #2 Exchange in Nederland 200 cryptomunten met iDEAL en Bancontact Concurrerende kosten, max 1% iOS en Android app Geregistreerd bij de DNB.Gemiddelde cijfer van 8/10 op Trustpilot en een 4.5/5 op CryptoTips. Spaar voor extra korting #3 Exchange in Nederland 50+ cryptomunten met iDEAL en Bancontact Hoge kosten, max 2% iOS en Android app Geregistreerd bij de DNB.Gemiddelde cijfer van 6/10 op Trustpilot en een 4.5/5 op CryptoTips. Bezoek Litebit Beste exchange ter wereld 300+ crypto's met iDEAL Lage kosten, max 0.10% Veel crypto diensten Niet geregistreerd bij de DNB.Gemiddelde cijfer van 4/10 op Trustpilot en een 4.5/5 op CryptoTips. Bezoek Binance Exchange met een groot assortiment, waarop je overal kunt traden met de iOS en Android app. Zeer lage fees als je cryptocurrency binnen het portaal houdt. Wallets worden geregeld in de app en Nederlandse support. Geregistreerd bij de DNB.Gemiddelde cijfer van 8/10 op Trustpilot en een 4.5/5 op CryptoTips. Bezoek Coinmerce Bitonic was de eerste broker die Bitcoin via iDEAL mogelijk maakte. Bij deze broker kun je alleen Bitcoin kopen en heb je een eigen wallet nodig. Geregistreerd bij de DNB.Gemiddelde cijfer van 5.8/10 op Trustpilot en een 5/5 op CryptoTips. Bezoek Bitonic BTC Direct is al jaren actief in de cryptowereld. Sinds 2018 hebben zij meer munten in het assortiment genomen en bieden op dit moment 5 verschillende currencies aan. Let op: je hebt beschikking nodig over een eigen wallet als je hier munten koopt. Geregistreerd bij de DNB.Gemiddelde cijfer van 8.6/10 op Trustpilot en een 5/5 op CryptoTips. Bezoek BTC Direct

5.2. De Switcheo Exchange behoort tot de beste multi-chain DEX-platforms die vele verschillende tokens en crypto assets ondersteunt over verschillende blockchain-platforms. Het is een superieure DEX ten aanzien van de vele verschillende Ethereum token swap exchanges, die als paddenstoelen uit de grond komen en niet het Ethereum token-ecoysteem kunnen overbruggen. UniSwap is de bekendste Ethereum DEX en speelt een belangrijke rol voor het verschaffen van liquiditeit in DeFi-sector. Een goede nieuwkomer die op nieuwe tech is gebouwd met gedecentraliseerde orderboeken is de Serum DEX. Realiseer je het zijn nieuwe experimentele decentrale crypto exchange projecten.

Futures trading is mogelijk.

Kosten voor Bitcoin kopen

#3 Litebit

Hieronder vind je onze conclusie over de 9 beste crypto exchanges Nederland en kun je meteen zelf een keuze maken om te starten bij één van deze exchanges.

Geregistreerd in Verenigd Koninkrijk en Luxemburg

Gemini exchange (categorie: handelsbeurs) – ook een bekende en betrouwbare Amerikaanse crypto exchange platform die Europa tracht te veroveren.

70

Account beschermd tegen diefstal tot wel €100.000.

Erg veilig en betrouwbaar door meerdere accountbeveiligingsopties

Bij de beste Nederlandse crypto exchange heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid om de klantenservice te benaderen. Dit kan vaak via een chatbox op de website of door via social media of e-mail contact op te nemen met de exchange.

Support doet er vaak lang over om je vraag te beantwoorden.

#4 PoloniexDaar klik je op handelen en bepaal je hoeveel munten je wil kopen. Met één druk op de knop heb je daarna je eerste cryptomunten gekocht!

Gereguleerde crypto exchanges met een licentie (CAT4)

Beste crypto exchange voor Nederlanders!

Ten slotte, dit artikel met een selectie van crypto exchanges bespreekt vooral ook veel Nederlandse initiatieven. Hierbij vallen vooral Bitvavo, Blox, LiteBit en Deribit op als een mooi opgezette, veilige en complete crypto exchanges. Wat zijn jouw ervaringen met Nederlandse crypto exchanges? Geef hieronder je waardering van deze aanpak. Wij gaan er vanuit dat het beter is om goede Nederlandse handelsbeurzen aan te bevelen dan buitenlandse bedrijven. Nederlandse klanten zijn daar uiteindelijk meer kwetsbaar bij geschillen. Wanneer een klant een conflict krijgt met een Nederlandse crypto exchange, is het veel makkelijker om het Nederlands recht uit te oefenen als klant en mogelijk toe te passen in een Nederlandse rechtbank. Waardeer hieronder deze aanpak door het aangeven van een aantal sterren of bij verdere vragen neem contact met de eindredacteur, Luuk Soons. Jouw mening wordt op prijs gesteld en maakt het mogelijk dat we het artikel verder kunnen verbeteren.

Niet het meest uitgebreide aanbod in digitale valuta.Fees: Onder de 4%

Sinds enkele jaren is Kate actief als financieel

€0,- + spread

Uitbetalen: Bankoverschrijving

Makkelijk te gebruiken.

Gemak: Zeer eenvoudig en intuïtief platform en geen extra wallet software nodig.

175+

Zeer overzichtelijk platform

Voor het zoeken naar de beste crypto exchange in Nederland, zijn er natuurlijk best wel wat opties. Ook met veel Amerikaanse invloeden en andere buitenlandse crypto handelsbeurzen is het belangrijk om wel vanaf het begin een fijne trader te hebben.

Zo weet je zeker dat je bij eToro veilig kan beleggen

Investeer al vanaf €1,-

Uitbetalen: Bankoverschrijving

3.4. Makelaars die een vergunning of licentie hebben of geregistreerd staan bij een financiële autoriteit. Alle Nederlandse makelaars die we hier bespreken staan in geschreven bij de Nederlandsche Bank. Er zijn ook makelaars die in het buitenland worden gereguleerd, over een vergunning beschikken en onder toezicht staan van een financiële toezichthouder. Het is aan te bevelen om alleen makelaars te gebruiken die over een licentie beschikken. Concreet voorbeeld in het buitenland is Kriptomat.

Makkelijk storten met iDEAL of Bancontact.Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.#6 SATOS

Beschikbaar voor PC, smartphones en tabletsUpbit –  is een nieuwe Koreaanse crypto exchange onder leiding van Song Chi-Hyung. Het beschikt over enorme handelsvolumes en geeft aan dat de Koreanen een van de meest actieve handelaren zijn in crypto’s. Upbit is volledig in het Koreaans en buitenlanders worden er niet toegelaten, toch is er zo’n dagelijkse handelsvolume van meer dan 900 miljoen dollar!Bithumb – behoort ook tot de top 10 van de grootste bitcoinbeurzen met een dagelijkse volume van meer dan 400 miljoen dollar. Het bedrijf staat onder leiding van Jeon Soo-Yong die verdere wetgeving en regelgeving door de Koreaanse autoriteiten verwelkomt.Korbit – een relatief kleinere Koreaanse bitcoin exchange.Er zijn verschillende niveau’s waarvoor je geverifieerd kan worden. Je start op het Hero niveau waar je voor 2.500 euro kan kopen en voor 10.000 euro kan verkopen. Op het Satoshi niveau heb je de mogelijkheid om tot 10.000 euro te kopen en verkopen en het hoogste niveau op het platform is de Trader status. Op het Trader niveau kan je tot 50.000 euro kopen & verkopen. Voor elk niveau zijn er verschillende verificaties vereist, afhankelijk van het land van nationaliteit.

Bitcoin handelsbeurs met wallet ondersteuning en eigen orderboek. Het beste voorbeeld van een complete Nederlandse bitcoin handelsbeurs is Bitvavo (Amsterdam). Deze handelsomgevingen zijn vaak voorzien van extra handelsgereedschappen en mogelijkheden voor het beheren van een handelsstrategie. Ze beschikken meestal ook over vele verschillende cryptomunten om zodoende handelaars beter in staat te stellen om te speculeren op de snelle prijsveranderingen. Het gaat hier meestal om de echte crypto trading exchanges met een centraal gestuurde p2p-handelsplatform. Kijk en vergelijk. Goede voorbeelden zijn de Bitvavo Exchange (Amsterdam), AMDAX (Amsterdam), Bitpanda Exchange (Wenen), Bit2Me (Madrid) Binance global crypto only exchange (Malta), Kraken (San Francisco) etc.

Betrouwbaarheid kan ook per persoon verschillen, maar bij bovenstaande crypto exchanges hoef je je geen zorgen te maken dat ze er met je inleg vandoor gaan. Bitvavo, Binance, BLOX, Kraken en Coinbase zijn stuk voor stuk enorm betrouwbare crypto exchanges.

Minimale storting

Op het platform van Plus500, vind je meer dan 2 duizend financiële instrumenten, die je 24 uur en 7 dagen per week de mogelijkheid geeft te kopen en verkopen.Decentrale bitcoin exchanges:

Met de CryptoPortfolio tool investeer je in een portfolio met cryptomunten die bijgehouden wordt door het team van eToro. Je kiest het bedrag dat je in het portfolio wilt investeren en dat wordt verdeeld over de verschillende munten in het portfolio.

Margehandel: Nee Gereguleerd, veilig bedrijf

Meer dan 40 cryptomunten beschikbaar

Minimale storting

Degenen die daarentegen een Level 2 account willen hebben – in staat om dagelijks maximaal 100 Bitcoins op te nemen – moeten een identiteitsbewijs met een foto indienen en wachten op goedkeuring. De aanvragende gebruiker ontvangt een e-mail zodra het verificatieproces is voltooid. Naast de twee eerder genoemde niveaus, zijn er zelfs hogere niveaus beschikbaar voor diegenen die rechtstreeks contact zoeken met Binance.

Android en iOS app

Verder is het verschil tussen Maker en Taker Fees ook handig om te weten. Simpel gezegd betaal je een Taker Fee met een Buy, en een Maker Fee met een Sell. Verkopen is dus het aanmaken eigenlijk van liquiditeit en kopen is nemen van cryptovaluta. Bekijk hieronder de transactie kosten:

Kosten: 1,49% – 3,99%Selectie van Bitcoin exchanges en brokers in de wereld Bitfinex (categorie: handelsbeurs) – deze oude rot behoort tot de grootste, meeste innovatieve en beste crypto exchanges ter wereld. Enorme handelsvolumes waar veel walvissen opereren. Tevens beschikt het over een crypto-kredietmarktplaats: bezoek BitfinexElke exchange heeft verschillende voor en nadelen

Een introductie tot de wereld van bitcoin exchanges!

Voordelen Poloniex

Plus500 – Koop en verkoop eenvoudig bekende- en minder bekende crypto vanuit één trading platformNadelen Poloniex

Welke crypto exchanges bieden iDEAL?

Zodra je de hun eigen coin koopt (Binance Coin), worden jouw fee’s automatisch betaald met deze munt en krijg je 25% korting. Hierdoor betaal je slechts 0,075 % transactiekosten. Daarnaast geven wij ook nog eens 20% levenslange korting, waardoor de totale effectieve fee neerkomt op 0.06% per trade.Coinbase is een uitstekende keuze voor diegenen die voor het eerst in cryptocurrencies willen investeren. Het ontwerp van de service is in staat om gemakkelijk te begrijpen en de gebruikersverificatie gebeurt binnen twee werkdagen. Het platform biedt ook relatief lage kosten en is bijvoorbeeld beschikbaar in de VS, de EU, Canada en Australië.

Alle grote munten verkrijgbaar

Wat is de Beste Crypto Broker? Top 5 best getest [2022]! Top-X.nl

6. Coinbase – Zeer geschikt voor beginnende crypto-beleggers

5.3. Een nieuwe variant van gedecentraliseerde crypto exchanges worden gebouwd op basis van het Lightning Network protocol van Bitcoin en gerelateerde altcoins. Dit zijn de zogenaamde Lightning powered DEX projecten, waarbij de Boltz exchange, de Sparkswap exchange en het OpenDEX project opvallen. 

Selectie crypto derivatives exchanges (CAT2)

BitpandaStel je wil gaan handelen in Bitcoin, met een huidige prijs van €30.000,-

Anycoin Direct is een cryptocurrency exchange uit Veghel en is opgericht in 2014. Het is dus al een oude speler op de markt en biedt meer dan 20 munten aan. Er is geen mogelijkheid om je munten op te slaan op eigen wallets.

Nooit meer de laatste ontwikkeling binnen het Plus500 platform willen missen? Schakel dan eenvoudig de zogenoemde push-meldingen in, na het downloaden van de Plus500 app. Ook kun je bij de Plus500 app eenvoudig prijs waarschuwing instellen, die je helpen bij de transacties.

Klantenservice: Snel en adequaat.

Mogelijkheid om in fiat (euro’s of dollars) om te zetten.

Binance: ’s werelds grootste internationale exchange, perfect voor echte cryptohandel.Maak direct een account aan bij Coinbase!

Minimale storting

Betaalmethoden: o.a. iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.

Ook als je cryptomunten koopt van een andere gebruiker of verkoopt aan een ander, betaal je kosten aan de exchange. Dit is vaak een vast percentage of een ‘spread’; het verschil tussen de koop- en verkoopprijs.0,08%

Stap 3 – Stort voor het eerst geld

Zo hoef je zelf niet de koers de hele dag in de gaten te houden, maar wordt je door een geluidje op je telefoon op de hoogte gehouden.Wat is een cryptocurrency exchange?Over het algemeen kunnen cryptocurrency exchanges in de volgende twee typen worden gesorteerdFiat ExchangeCryptocurrency to Cryptocurrency Exchanges (C2C)Elke exchange heeft verschillende voor en nadelenOnze top 5 meest populaire cryptocurrency exchanges voor 20221. Bitvavo2. Binance3. Coinbase4. OkeX7. BTC Direct (Bonus) Europese brokerHoe maak ik nu een trade ?Hoe kan ik mijn geld van de exchange afhalen ?

Betaalmethoden: iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving, SOFORT, GiroPay en MyBank

5. Coinbase – simpel crypto verhandelen

N

nederlandse bitcoin exchange

Mai multe acțiuni